چگونه می توان زعفران اصلی از تقلبی را تشخیص داد ؟
ما در این قسمت قصد داریم به نحوه تشخیص زعفران اصلی از تقلبی بپردازیم . تا انتها با ما همراه باشید .
1- رشته های زعفران شیپوری شکل هستند و اصلا مهم نیست که برداشت چگونه صورت گرفته باشد . در هر صورت شکل خود را باید حفظ کند .
2- رنگ زعفران یکی از راه های تشخیص کیفیت مناسب آن است ، 4 یا 5 رشته زعفران را در آب گرم قرار دهید زعفران با کیفیت بالا شروع به آزاد کردن رنگدانه های زرد می کند و بعد از 30 دقیقه رنگ آن کم کم به نارنجی کم رنگ مایل می شود . اما زعفران تقلبی فورا تبدیل به نارنجی تیره میشود و به مرور تیره تر و در آب شناور می شود .توجه داشتخ باشید که زعفران تقلبی را میتوان از گوشت گاو خشک شده و پرز های نارگیل و ذرت با طعم دهنده های زعفرانی مخلوط کرد و یه فروش رساند .
3- پس از قرار دادن زعفران در یک نصف فنجان آب میبایست بعد از گذشت چند روز شکل شیپوری خود را حفظ کند ، اگر بعد از این مدت زعفران شروع به باز شدن کند مانند برگ چای در اینصورت این زعفران تقلبی است .
4- نور خورشید اثر مخربی را بر روی زعفران دارد و این محصول باید قبل از 8 صبح چیده شود تا نهایت طعم و مزه را داشته باشد ، زیرا نور خورشید باعث سوختن ، خشک شدن ، از دست رفتن طعم و رایحه میشود . بعد از برداشت بلافاصله باید خشک شود تا از تغییر شکل جلوگیری شود . در این صنعت برای رسیدن به چگالی مناسب برای زعفران تقلبی با آن موادی همچون پارافین اضافه میکنند به همین منظور بعد از اضافه کردن آب اگر شما بر روی سطح آب مقداری چربی مشاهده کردید این زعفران تقلبی است .
5 - بهترین دما برای نگهداری زعفران دمای بین 17 الی 22 درجه و قسمت های تاریک منزل ، به دور از رطوبت می باشد .
|