نخستین جشنواره ملی زعفران:
نخستین جشنواره ملی طلای سرخ(زعفران) در روزهای 11و12 آبان ماه سال 1381درشهر قاین در میان جمع کثیری از مردم مهمان نواز قاینات وبا حضور مسئولین محترم وزارت جهاد کشاورزی –سازمان میراث فرهنگی – استاندار محترم استان خراسان – نماینده محترم مردم قاینات در مجلس شورای اسلامی –ائمه محترم جمعه –فرماندار محترم قاینات وشهرهای مجاور وجمع کثیری از محققان .نویسندگان .فیلم سازان .هنرمندان سرشناس .دانشجویان ودانش پژوهان .کشاورزان .تجار ومهمانان داخلی وخارجی این گیاه کهن دیار خراسان با پیام ریاست محترم جمهور ی اسلامی ایران به مدت دوروز برگزار گردید . این جشنواره از ابعاد مختلف مورد نقد وبررسی قرار گرفت که می توان به آن اشاره کرد:
اهداف اجتماعی : قاینات را به عنوان خاستگاه زعفران ایران معرفی کرده واز آنجایی که از قدیم الایام زعفران قاینات از لحاظ کیفیت وکمیت وقدمت شهره افاق بوده است به همین خاطر نام زعفران را بانام قاین ونام قاین را بانام زعفران عجین کرده اند.
اهداف اقتصادی : حدود بیست هزار خانوار، سی تن زعفران را در این شهرستان تولید می نمایند. فاکتورهای کیفیت محصول زعفران قائنات از استانداردهای جهانی هم بالاتر است. خارجی ها زعفران بسیاری از مناطق ایران را با نام زعفران قائنات می خرند. در فصل برداشت، سود حاصل از صادرات این محصول گران بها و فوق استراتژیک به جیب واسطه ها میرود. هدف از برگزاری جشنواره و دعوت از مهمانان خارجی و انعکاس آن در شبکه های داخلی و خارجی صدا و سیما و سایت های اینترنت و جراید و رسانه های کوتاه شدن دست واسطه ها و معرفی محصول زعفران قائنات بدون واسطه بود و این امر محقق شد و شاهد بودیم در سال جاری در مقایسه با سال گذشته در همین موقع زعفران قائنات حدود 4 میلیارد تومان ارزش افزوده برای کشاورزان داشته است.
ابعاد فرهنگی : در این جشنواره نه تنها مقالات علمی، بلکه با استفاده از ابزار هنر در قالب فیلم های سینمایی، عکسها و نمایشگاه مردم شناسی، آثار گرانبهایی را در زمینه خرده فرهنگها، آداب و رسوم محلی زعفران و مهاجرت، زعفران اشتغال زایی، زعفران و فرهنگ و زعفران در ادب فارسی ارائه گردید. زعفران با هنر درآمیخته شد و مفاخر هنری کشور و نوابغ سینمای ملی به قائنات آمدند و این بهترین نگاه و رویکرد جدید نسبت به این محصول با ارزش و فرهنگ قائنات است. |