حضور زرشک ارگانیک ایران در بازارهای جهانی*** کسب گواهی ارگانیک محصول زرشک توسط تروند زعفران*** هدف شرکت تروند زعفران در حال حاضر جهانی کردن زرشک است.***
مدیر عامل شرکت تروند زعفران گفت: زرشک یک محصول کهن و 700 ساله خراسان جنوبی است و شرکت تروند زعفران سعی دارد همانگونه که پسته و زعفران یک کالای صادراتی و جهانی شده، این محصول را نیز به بازارهای جهانی بشناساند.مهندس محسن احتشام در آیین صادرات زرشک ارگانیک به بازار اروپا افزود:بیش از 98 درصد زرشک کشور در این استان تولید می شود و مصرف کنندگان در دنیا علاقه مند به استفاده از محصولات ارگانیک و با آنتی اکسیدان بالا هستند.بنابراین شرکت تروند زعفران با تحقیقات بر روی بازار سعی کرده است با آموزش کشاورزان و شناسایی نیاز مصرف کننده محصولی سالم و عاری از هرگونه سموم نباتی تولید کند.مدیر عامل شرکت تروند زعفران ادامه داد: زرشک ارگانیک این شرکت محصولی منطبق با استانداردها و خواست مصرف کننده تولید و از سال گذشته به اروپا صادر می شود و امیدواریم با این روند در آینده ای نزدیک بتوانیم برای زرشک نیز جایگاهی در دنیا تعریف کنیم.مهندس احتشام اظهار کرد: شرکت تروند زعفران به دنبال این است که بتواند تقاضای جهانی برای زرشک ایجاد کند تا کشاورزان از صادرات این محصول بهره ببرند و انگیزه کشت و کار افزایش یابد.وی با بیان اینکه زرشک یک محصول مقاوم در برابر خشکی و سرماست، اذعان کرد: در خراسان جنوبی به علت خشکسالی و کمبود آب محصولات کشاورزی کمی تولید می شود بنابراین صادرات زرشک می تواند برای روستاییان خلق ثروت کند.مدیرعامل شرکت تروند زعفران ادامه داد: صادرات محصولات استراتژیک استان از قبیل زرشک و زعفران می تواند در توسعه و پیشرفت روستاها، درآمدزایی، ارزآوری، ایجاد اشتغال مولد و افزایش درآمد روستاییان و کشاورزان نقش آفرینی کند.مهندس احتشام اظهار کرد: معرفی محصول زرشک در بازار جهانی اقدامی بسیار دشوار است چرا که در فرهنگ آنان استفاده از این محصول رایج نشده و تبیین این جایگاه نیازمند توزیع گسترده، سیستم قوی بازاریابی جهت تزغیب و تغییر رفتار مصرف کننده می باشد.
کسب گواهینامه ارگانیک محصول زرشک تروند برای اولین بار در کشور
وی با بیان اینکه در دنیا محصولات ارگانیک اقبال خوبی دارند افزود: گواهینامه ارگانیک به مصرف کننده این اطمینان را می دهد که محصولی سالم و بدون هیچ سمی استفاده میکند این روزها بحث محصولات اکولوژیک در جامعه بسیار داغ است.ولی به راستی چرا و چگونه یک محصول غذایی را اکولوژیک می نامیم؟ به بیانی ساده یک محصول اکولوژیک(که در انگلیسی به آن ارگانیک می گویند) غذایی است که در آن از افزودنی های مجاز و غیر مجاز مانند رنگ، طعم و مواد شیمیایی خبری نیست.مدیرعامل شرکت تروند زعفران با بیان اینکه تولیدات این شرکت بر اساس نیاز صادراتی است گفت:هزار تن تولید زرشک این شرکت تحت پوشش مزارع انتخاب شده و تحت آموزش و مراقبت کارشناسان است.مهندس احتشام با اشاره به تولید یک سوم زعفران کشور در خراسان جنوبی تصریح کرد شرکت تروند زعفران قاین زعفران تولیدی خود را به بیش از 35 کشور دنیا از شرق آسیا تا آمریکا و اروپا و کشورهای عربی صادر میکند و سعی داشته تا هر جا فرهنگ استفاده از این محصول وجود داشته باشدبازارمصرفی برای زرشک ارگانیک نیز باز نماید.مدیر عامل شرکت تروند زعفران اظهار کرد در حال حاضر اروپا را به عنوان بازار هدف زرشک ارگانیک انتخاب و برای آزمون بازار 500 هزار بسته را وارد کشور آلمان کرده ایم و پیش بینی می شود صادرات به بیش از 5 میلیون بسته برسد.مهندس احتشام ادامه داد: در برنامه 5 ساله و در صورت حمایت ها و با توجه به اقبال از محصول زرشک صادرات این محصول افزایش می یابد.وی با اشاره به واحد تحقیق و توسعه این شرکت گفت با همکاری شرکای تجاری توانسته ایم کنسانتره زرشک را به پودر زرشک تبدیل کنیم و افزایش سرمایه گذاری های مشترک با شرکای تجاری و حرکت به سمت تنوع تولیدات از برنامه های سال جاری است.
ایجاد رقابت هدف شرکت تروند زعفران
مدیرعامل شرکت تروند زعفران اظهار کرد هدف این شرکت ایجاد رقابت سالم ،کمک به معیشت کشاورزان در روستاها و توسعه صادرات و منافع ملی است. ما می خواهیم زرشک ایران را صادراتی کنیم و در این راستا شرکت تروند زعفران قدم گذاشته و در صدد تشویق تولیدکنندگان برای ورود به این عرصه است.مهندس احتشام تصریح کرد: در بازار زعفران صادرکنندگان زیادی ورود کردند و یک رقابت منفی ایجاد شد لذا باید برای جهانی شدن محصولات دیگر استان مانند زرشک تلاش کرد. وی از استاندار خراسان جنوبی، ریاست کانون زرشک و عناب بخاطر حمایت هایی که از صنایع تبدیلی و تکمیلی دارد قدردانی کرد و گفت: انتظار تولید کنندگان حمایت است چراکه موفقیت بخش خصوصی به مشارکت وحمایت های بخش دولتی نیازمند است. مدیرعامل شرکت تروند زعفران با اشاره به تحریم ها بیان کرد: این هنر بخش خصوصی و صادرکننده ایرانی است که بتواند با تعاملات و ارتباطات خود بازارهای هدف خود را حفظ کند و تحریم ها بر روی این شرکت به واسطه ارتباطات قوی تاثیری نداشته است.
شرکت تروند زعفران سومین واحد دارای گواهی IFS در کشور
مدیر ارشد کنترل کیفیت شرکت تروند زعفران نیز فلسفه وجودی تروند زعفران را ارائه خدمات صادقانه به کشاورزان دانست و گفت: در این راستا شرکت تروند زعفران با فرآوری، بسته بندی و صادرات زعفران در جهانی نمودن این محصول ثایت قدم بوده و در حال حاضر در ارائه زرشک اقدامات شایانی داشته است.مریم اکبرنژاد افزود: تروند زعفران افتخار کسب گواهی ارگانیک و برای اولین بار در صنعت زرشک در ایران گواهینامه بین المللی IFS را دارد و ارسال مرسوله های عظیم زرشک بسته بندی ارگانیک به صورت بسته های 150 گرمی که به طور مستقیم به دست مصرف کننده اروپایی می رسد نوید روشنی برای زرشک ایران می باشد.مدیر ارشد کنترل کیفیت شرکت تروند زعفران ادامه داد: کسب گواهی IFS افتخار بزرگی برای تیم تروند است و شرکت تروند زعفران سومین واحد تولیدی در کشور می باشد که دارای این گواهینامه است.محصولات ارگانیک، محصولاتی هستند که در تمام مراحل رشد با سیستم طبیعی هماهنگ بوده و بدون دخالت یا بدون مصرف آفت کش ها، کودهای شیمیایی و ترکیبات اصلاح شده ژنتیکی تولید شده باشد.در واقع کشاورزی ارگانیک شیوه ای از کشاورزی است که در تمام مراحل کاشت تا برداشت، جمع آوری و بسته بندی محصولات کشاورزی از محصولات شیمیایی استفاده نمی شود.در خاکی که از چند سال قبل هیچ گونه سموم دفع آفات گیاهی نظیر علف هرزکش ها، قارچ کش ها و مواد شیمیایی در آن استفاده نشده و با مواد طبیعی مانند: کمپوست گیاهی تقویت می شود، رشد می کنند.وی با اشاره به اینکه هدف کشاورزی ارگانیک، ضمن حفاظت از حاصلخیزی خاک، افزایش تولید محصول با کم ترین تکیه بر استفاده از مواد شیمیایی است. در واقع هدف این سیستم کشت، حفظ و نگهداری منابع می باشد.به بیان دیگر کشاورزی ارگانیک نگرشی علمی و نوین به آن چیزی است که اجداد ما به آن عمل می کردند. در این روش کشت، کاربرد مواد شیمیایی به حداقل مورد نیاز خود کاهش یافته است.در عوض تولید محصول به نگهداری و استفاده از منابع موجود در مزرعه اصولی( عملکرد زیاد) و بدون آلوده سازی آب، خاک و هوا می باشد.دستیابی به این هدف به یک نگرش چند جانبه و بکارگیری چندین روش مختلف تولید نیاز دارد با توجه به اینکه اکثر محصولات این منطقه مستعد شرایط بالا هستند امکان پیاده سازی و اخذ گواهی محصول ارگانیک برای سایر محصولات نیز وجود دارد.
|